OD 01. 12 DO 05 .12. 2025
| Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
| Poniedziałek | Chleb pszenno-żytni z masłem(40g), humus z ciecierzycy i suszonych pomidorów(10g), ogórek kiszony(10g),rzodkiewka (5g), papryka kolorowa(8g), kabanosy(10g), rukola(2g), herbata owocowa(150ml), ananas(1, 2). |
Kapuśniak na żeberkach wędzonych z ziemniakami(230ml), pankejki z syropem klonowym(180g), kompot wieloowocowy(150ml)(1, 2, 3, 9). |
Jogurt owocowy Piątnica (100g), banan(1szt), herbata z rumiankiem (150ml) (1). |
| Wtorek | Rogal z masłem(40g), mleko(150ml), marchewka, kalarepa słupki(1, 2, 3). |
Rosół z makaronem nitki (230ml), ziemniaki(150g), potrawka z królika PIECZENIE PIERNIKÓW |
Bułka kanapkowa z masłem, papryka kolorowa(8g), ogórek zielony(10g), pomidorki koktajlowe(8g),mandarynka (1szt), bawarka(150ml)(1,2). |
| Środa | Chleb rodzinny, baltazar z masłem(40g), szynką ze spiżarni(10g), serem mozzarella mini(6g), ogórkiem zielonym(10g), pomidorem(10g), rzodkiewką (5g), kiełki mix(3g), herbata z miętą(150ml), banan(1, 2). |
Zupa koperkowa z ryżem(230ml), ziemniaki puree(150g), jajko sadzone(50g), brokuł, kalafior na parze(70g), kompot z agrestu i porzeczki(150ml)(1, 2, 3, 9). |
Galaretka z owocami (170g), ciastka maślane (35g), herbata(150ml) (1, 2, 3). |
| Czwartek | Chleb słoneczny, alpejski z masłem(40g), pasztetem pieczonym(8g), ogórkiem kiszonym(10g), rzodkiewką (5g), herbata z cytryną (150ml), jabłko(1, 2). |
Zupa z kaszą kus kus(230ml), spagetti mięsne, sos bolognese na pasacie pomidorowej z papryką i cukinią, posypany parmezanem(300g), kompot z czarnej porzeczki(150ml)(1,2,3,9) MIKOŁAJKI |
Smoothies bananowo- truskawkowy na bazie kefiru(wyrób własny)(150ml), babka marmurek (50g)(1, 2, 3). |
| Piątek | Chleb pszenno-żytni, bułka mamma mia i pomidoro z masłem(40g), jajkiem gotowanym(10g), serem żółtym(10g), pomidorki koktajlowe(6g), papryką kolorową(8g), roszponka(3g), kawa inka(150ml), melon (1, 2, 3). |
Zupa szpinakowa(230ml), ziemniaki(150g), klopsy rybne z fileta(wyrób własny)(70g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką(70g), kompot wieloowocowy(150ml) |
Ciastko drożdżowe z serem(1/2szt), sok marchewkowy(300ml), jabłko(1szt) (1, 2, 3). |
Jadłospis może ulec zmianie.
OD 01. 12 DO 05.12. 2025
Jadłospis dla dzieci z nietolerancją pokarmową
| Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
| Poniedziałek | Chleb pszenno-żytni z masłem roślinnym(40g), humus z ciecierzycy i suszonych pomidorów(10g), ogórek kiszony(10g),rzodkiewka (5g), papryka kolorowa(8g), kabanosy(10g), rukola(2g), herbata owocowa(150ml), ananas(2). |
Kapuśniak na żeberkach wędzonych z ziemniakami(230ml), pankejki na mleku kokosowym z syropem klonowym(180g), kompot wieloowocowy(150ml) (2, 3, 9). |
Jogurt sojowy(120g), banan(1szt), herbata z rumiankiem (150ml). |
| Wtorek | Rogal, bułka z masłem roślinnym(40g), mleko(150ml), marchewka, kalarepa słupki. |
Rosół z kaszka manną (230ml), ziemniaki(150g), potrawka z królika PIECZENIE PIERNIKÓW |
Bułka kanapkowa z masłem roślinnym papryka kolorowa(8g), ogórek zielony(10g), pomidorki koktajlowe(8g), mandarynka(1szt), herbata(150ml)(2) . |
| Środa | Chleb rodzinny, baltazar z masłem roślinnym(40g), szynką ze spiżarni(10g), ogórkiem zielonym(10g), pomidorem(10g), rzodkiewką (5g), kiełki mix(3g), herbata z miętą(150ml) banan(2). |
Zupa koperkowa z ryżem(230ml), ziemniaki puree(150g), jajko sadzone, indyk(50g), brokuł, kalafior na parze(70g), kompot z agrestu i porzeczki(150ml)(2, 3, 9). |
Galaretka z owocami (170g), ciastka bez jajek (35g), herbata(150ml) (2, 3). |
| Czwartek | Chleb słoneczny, alpejski z masłem roślinnym(40g), pasztetem pieczonym(8g), ogórkiem kiszonym(10g), rzodkiewką(5g), herbata z cytryną(150ml) jabłko(2). |
Zupa z kaszą kus kus(230ml), spagetti mięsne, sos bolognese MIKOŁAJKI |
Smoothies bananowo- truskawkowy na bazie mleka kokosowego(wyrób własny)(150ml), babka marmurek(50g)(2, 3). |
| Piątek | Chleb pszenno-żytni, bułka mamma mia i pomidoro z masłem roślinnym(40g), jajkiem gotowanym(10g), serem żółtym vege(10g), pomidorki koktajlowe(6g), papryką kolorową(8g), roszponka(3g), kawa inka(150ml), melon(2, 3). |
Zupa szpinakowa(230ml), ziemniaki(150g), klopsy rybne z fileta(wyrób własny), indyk(70g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką(70g), kompot wieloowocowy(150ml) (2, 3, 4, 9). |
Ciastko drożdżowe z marmoladą(1/2szt), bułka z masłem roślinnym, sok marchewkowy(300ml), jabłko(1szt) (2, 3). |
Jadłospis może ulec zmianie.

